Τρίτη 14 Μαΐου 2013

τι κοντόφθαλμο και ρατσιστικό άρθρο θεε μου...
μία σχεδόν κορασίδα, που σιχαίνεται τις περισσότερο σχεδόν κορασίδες και δεν τους αναγνωρίζει τον χαρακτηρισμό "κορασίδες" και όλα αυτά γιατί αγαπά το γεγονός ότι έχει μουνί. Τα υπόλοιπα μουνιά πρέπει να υποτασσόμαστε σε κάποιον άγραφο κανόνα που μας ορίζει τι να φοράμε και πως να συμπεριφερόμαστε ανά ηλικία (φυσικά, γιατί το χαρακτηριστικό της γυναίκας είναι η ηλικία) γιατί αλλιώς θα κάνουμε την ανθρωπότητα να σιχαθεί, και ενδεχομένως δικαίως, το φύλο μας. Να σας πω. Διεκδικώ, ως άνθρωπος και όχι ως γυναίκα, γιατί μουνί απέκτησα από καπρίτσιο του χρωμοσώματος και όχι επειδή το αξίζω, το δικαίωμά μου ακόμα και στο ρεζιλίκι. Να το ορίζω όπως θέλω εγώ και να γίνομαι όποτε το αποφασίσω. Για να μπορώ να φοράω χελο κίτι στα μαλλιά στα εκατονεξήντα μου, γιατί γουστάρω. γιατί στ'αρχίδια της ανθρωπότητας στο κάτω κάτω, σιγά τον πολυέλαιο αν μία γεροντομπεμπέκα, όπως περιγράφει το άρθρο, φοράει κοκαλάκια στα μαλλιά και συμπεριφέρεται τάχαμου ανάρμοστα για την ηλικία της. Ειλικρινά, το γυναικείο φύλο έχει τόσο πιο σοβαρά προβλήματα όμως... και τελικά. μία κοπέλα που κάθεται στο μπαρ και συγχίζεται γιατί μία άλλη γυναίκα απειλεί να "της πάρει τη μπουκιά μέσα από το στόμα", είκοσι χρόνια μεγαλύτερη, είκοσι κιλά βαρύτερη και με είκοσι εκατοστά πιο πεσμένο κώλο, είκοσι χρόνια μετά αποφασίζει να μοιραστεί την ιστορία της, που προφανώς την ενοχλεί ακόμα... λυπηρό. τι λυπηρό...μα να "της πάρει τη μπουκιά μέσα από το στόμα"; ποιος σκατά έχει ακόμα τέτοια κτητική και ανταγωνιστική λογική; που ζούμε; και ότι αν η αντίζηλος ήταν στα κυβικά της τότε δεν θα την κοιτούσε αφ'υψηλού και με περιφρόνηση;

μα αγαπητή, πρέπει να σας πω... το γυναικείο φύλο θα δικαιωθεί μόνο όταν μάθει να μη ντρέπεται για τον εαυτό του. Όπως και αν είναι. Έχετε δει εσείς κανέναν άντρα να ντρέπεται για το φύλο του επειδή ο λιάγκας χρησιμοποιεί τις λέξεις "χέζω" και "κλάνω" στην τηλεόραση πρωί πρωί;

εδώ: http://bit.ly/13VZRiw

υγ. για το πρόβλημα υγείας που αναφέρει η αρθρογράφος ειλικρινά τη συμπάθειά μου και δεν το θεωρώ καθόλου χτύπημα κάτω από τη μέση αυτό που αναφέρει ως τέτοιο. Ο καθένας έχει τα θέματά του, πορεύεται μ'αυτά και αν και μερικοί δε μας συμπονούν αλλά μας τα χτυπουν ως ελαττώματα, ε τι να κάνουμε, περαστικά.

3 σχόλια:

  1. το όμορφο δεν έχει ηλικία

    το γοητευτικό είναι σαν το καλό κρασί

    σπάνιο και χρειάζεται χρόνο ωρίμανσης

    υπάρχει και αυτό το άρθρο:

    http://bit.ly/16lEsmY

    όμως δεν κατάλαβα, ο Ανδρέας έκανε περισσότερες κάμψεις και ορθοπεταλιά στην ανηφόρα ή ο Χρήστος; και στην τελική όπως έλεγε η μαμά μιας πρώην φίλης: "χάθηκαν οι άντρες κόρη μου;"

    καλά μπάνια, βουτιές και μακροβούτια μέσα στην υγρασία εύχομαι για το καυτό καλοκαίρι που καταφθάνει πανηγυρικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλες οι μαμάδες τα ίδια. μάλλον επειδή η ιστορία τελικά επαναλαμβάνεται, έτσι άλεξ μου;

      Διαγραφή
  2. Φιλενάδα -μέχρι τη μέση άντεξα να διαβάσω, παρακάτω με πιάσανε κάτι αναγούλες, κάτι ίλιγγοι, μάλλον είμαι στις μέρες μου (ναι, ως άντρας διεκδικώ κι αυτό το δικαίωμα!)
    Δεν θα σταθώ στο "Ανήκω σε αυτές που πιστεύουν πως το να 'χεις γεννηθεί γυναίκα, είναι τύχη, δώρο, ευλογία.Και όχι βέβαια -μόνο- επειδή γεννάμε." το οποίο σημαίνει προφανώς οτι το να έχεις γεννηθεί άντρας είναι ατυχία, ποινή και κατάρα. Ούτε θα σχολιάσω πόσο μεγάλο πράγμα είναι να γεννάει κάποιος (γι΄αυτό άλλωστε εκτιμάμε δεόντως και τις μύγες, τα κουνούπια και τα ποντίκια -τα θηλυκά βεβαίως!)
    Θα πω μονάχα οτι, όταν προ αμνημονεύτων χρόνων, ήμουν νεαρός -κάπως έτσι συμπεριφέρονταν οι μανάδες των κοριτσιών που πηδιόντουσαν πιο εύκολα (λόγω συσσωρευμένης καταπίεσης). Πήγαιναν και εκκλησία αυτές οι μανάδες και κοιτάζανε προς τα έξω περιμένοντας πότε θα περάσει η "εξ όλης" της γειτονιάς την οποία ζηλεύανε ολόψυχα επειδή αν και παλιά τους συμμαθήτριά, ακόμα έκανε σεξ, σε αντίθεση μ΄αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή